Kuopion helluntaiseurakunta

Kuopion Helluntai­seurakunta
Vuorikatu 29
70100 KUOPIO

Toimisto palvelee ti-ke klo 9-13
Puh: 050 373 3543
S-posti: toimisto (at) eelim.net

Armolahjat arjessa
– Kuinka palvella Hengen voimassa siellä, missä olet?

– Omalla kohdallani kiinnostus Hengen lahjoja kohtaan virisi nuorena yllättävän Hengellä täyttymisen seurauksena, kertoo Matti Niemelä, joka opettaa armolahjoista myös lauantaina 26.1. klo 13 alkavassa teemapäivässä Eelimillä.

– En muista saaneeni asiasta opetusta. Kestorukoukseni oli :”Herra, jos tahdot käyttää elämääni…tässä olen.”

– Jumalan tunteminen on ollut kuin tutkimusretki. Se on johdattanut nimenomaan tuntemaan Häntä ja Hänen sydäntänsä. Nuoruuden into armolahjoja kohtaan on muuttunut vuorovaikutukseksi ja kiintymys Jumalaan on syventynyt. Kun näkee, kuinka Jeesus kohtaa ihmisen ja kuinka ihminen kohtaa Hänet, se on palkitsevaa. Saa olla mukana – kuin evankeliumin kertomuksessa, jossa Jeesus kohtasi samarialaisen naisen kaivolla.

Matti Niemelä toimii Joensuun helluntaiseurakunnan pastorina ja on kirjoittanut useamman artikkelin Ristin Voitto -lehteen juuri armolahjoista ja niiden käytöstä.

Lauantain teemapäivä alkaa klo 13 ja sen aiheita ovat’

  • Sanoman välittämisen lahjat
  • Profeetallisen sanoman koetteleminen
  • Uskon ja voiman lahjat

Lauantain ajatus on käydä käytännöllisesti läpi armolahjojen ilmenemistapoja. Raamatun ja arkielämän esimerkit auttavat tunnistamaan Hengen vaikutuksen. Perehdymme siihen, miten voisimme parhaalla tavalla rohkaista, lohduttaa ja rakentaa kanssaihmisiä. Rohkaisemme toisiamme palvelemaan armolahjoilla myös käytännössä. Rukouspalvelua.

Matti Niemelä saarnaa myös sunnuntaina jumalanpalveluksessa 27.1. klo 11. Silloin hänen aiheenaan on  ”Täyteen liekkiin – viritä armolahja palavaksi.”