Kuopion helluntaiseurakunta | Jeesus ilmestyi Shanialle

Kuopion helluntaiseurakunta

Kuopion Helluntai­seurakunta
Vuorikatu 29
70100 KUOPIO

Toimisto palvelee ti-ke klo 9-13
Puh: 050 373 3543
S-posti: toimisto (at) eelim.net

Jeesus ilmestyi Shanialle unessa

Somalialaisten Shania ja Shinon Gabonin radikaali kääntyminen Jeesukseen uskoviksi on puhutteleva ja rohkaiseva kertomus siitä, mitä islamilaisessa maailmassa parhaillaan tapahtuu.

 

shania

– Ihmettelin, miten Allah voi sallia, että vielä tänään ihmisiä mestataan hänen nimissään, Shania Gabon muistelee.

Shania on eloisa ja tasapainoinen nainen Somaliasta, joka puhuu sujuvaa englantia, sillä hän asunut yli kymmenen vuotta Englannissa miehensä Shinon ja poikansa ja tyttärensä kanssa. Tarkkaa ikäänsä Shania ei tiedä.

– Tulin Ruotsiin pakolaisena vuonna 1992. Minulta kysyttiin syntymäaikaa. Emmehän me Somaliassa tarvitse sellaista tietää. Riittää, että ihmisestä näkee, onko hän nuori vai vanha. Omasta mielestäni olin silloin nuori, Shania muistelee huvittuneena.

Shania oli koraanikoulussa opetellut ulkoa Koraania. Hän rukoili viidesti päivässä, paastosi ramadanin aikana, pukeutui hijabiin, mutta varmuutta pelastuksesta hänellä ei ollut. Suhde Allahiin perustui pelkoon.

Asuessaan Englannissa Shania sai ystävältään linkin raakaan videoon, jossa näytettiin kuinka muslimi-uskoinen mestasi vääräuskoisen.

– Sinä yönä vain itkin ja ihmettelin, miten Allah voi sallia, että hänen nimessään mestataan ihminen. Lopulta nukahdin. Näin unen. Valtava valo näkyi taivaalla. Näin taivaalla miehen, joka hohti kirkasta valoa. Hän huusi, että tule luokseni. Kaikki ympärilläni polvistuivat ja palvoivat häntä. Tunsin rauhaa.

– Seuraavana yönä näin unta, jossa äitini tarjosi minulle Koraania, mutta kun yritin lukea sitä, toistin lausetta, jota en ollut koskaan ennen kuullut tai nähnyt missään: ”Jeesus sanoi: Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.”

– Muslimiäitini syytti minua unessa, että olet kristitty. Pelkäsin, että sukuni rankaisisi minua, mutta silloin edellisen yön hohtava mies tuli luokseni ja tarttui minuun turvallisen tuntuisesti. Lensimme taivaalle avaruuteen asti ja galaksien ohi. Saavuimme sanomattoman ihanaan paikkaan. Se oli täynnä mielikuvituksen ylittäviä, ihmeellisen värisiä kukkia, rakennuksia ja jokia sekä musiikkia. Juoksentelin siellä kuin pikkutyttö.

Valoa hohtava mies puhui minulle ja sanoi: ”Tämän paikan olen valmistanut niille, jotka uskovat minuun.”

– Sitten tuo mies osoitti sormellaan kauas. Näin hirvittävän, pimeän paikan, josta nousi savu. ”Perheesi menee tuonne, koska he eivät usko minuun,” tuo mies sanoi.

–  Heräsin unesta. Koin ensimmäistä kertaa elämässäni, että en pelännyt kuolemaa. Olin täynnä onnea ja iloa.

–  Löysin internetistä Raamatun ja sieltä unessa lukemani lauseen lauseen: Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani (Joh. 14:6). Ne olivat Jeesuksen sanoja ja ymmärsin, että valoa säteillyt mies oli Jeesus. Mitä enemmän luin netissä Raamattua ja kristillisiä verkkosivuja, sitä enemmän rakastuin Jeesukseen.

Naapureidensa kautta Shania löysi muita uskovia. Trent Vineyard -seurakunnasta tuli Shanian uusi perhe, sillä hänen laaja sukunsa hylkäsi hänet uhkailtuaan ja kiristettyään häntä turhaan takaisin islamin uskoon.

Shanian äiti vetosi jopa Shanian mieheen, Shinoniin, että tämä surmaisi Shanian.

Jotakin täysin päinvastaista kuitenkin tapahtui, sillä tänään Shania ja Shinon julistavat molemmat Jeesuksen evankeliumia.

(Katso Shania ja Shinon Gabon TV-haastattelu täältä.)