Kuopion helluntaiseurakunta | TERVEISET UNKARISTA

Kuopion helluntaiseurakunta

Kuopion Helluntai­seurakunta
Vuorikatu 29
70100 KUOPIO

Toimisto palvelee ti-ke klo 9-13
Puh: 050 373 3543
S-posti: toimisto (at) eelim.net

Kesäterveiset Unkarista

Aarne ja Pirjo-Riitta Törmänen toimivat lähetteinämme Unkarissa. He tekevät yhteistyötä Fida Internationalin ja Unkarin Kansainvälisen Romanimission työyhteydessä.

1Meillä oli kauniita ilmoja toukokuun alussa, mutta sadekausi on nyt jatkunut usean viikon ajan Vesi seisoo pelloilla ja joet tulvivat. Saimme viime viikolla tuntumaa isoista rakeista ja pelkäsimme, että ne hajottavat automme tuulilasin.
Kouluvuosi on siinä vaiheessa, että koululaiset tekevät luokkaretkiään. Aamunavaus ammattikoululaisten kanssa oli tälle kaudelle viimeinen. Aarne kiiruhti Romanimissiolaisten palautekeskustelun jälkeen Fidan varastolle, jonne vaatepaalien hakijat saapuivat. Tällä kertaa lähetys lähti Romanimission omalle kirpputorille.
Keskiviikkona tulevat tavaran noutajia tulee Ukrainasta.

Saimme olla mukana lastaamassa sairaalatarvikkeita Albaaniaan. Pakkaaminen oli oma prosessinsa. Poliisit olivat pysäyttäneet kuljettajat alkuperäisten autopapereitten puuttuessa lähellä Békésiä. Kuski oli temperamentikas italialainen.
Saimme viimein kaiken pakattua, mutta koska aikataulut eivät pitäneet, vietimme perjantai päivän Békéscaban tullitoimistossa papereita järjestellessä. Suuri helpotus ja väsymys iski kun saimme rekan viimein lähtemään.
Kun saimme viestin sairaalatarvikkeiden saapumisesta Albaaniaan tuli itku helpotuksesta. Niin moninaista on työmme täällä.

2

Albaniaan lähteviä sairaalavarusteita pakataan.

Asensimme omaan autoomme vetokoukun, jotta voimme viedä myös peräkärryllämme vaatepusseja ja kaikkea tarpeellista romanikylille.

Jippii-kuorolaiset saivat olla sytyttämässä täällä toivoa ja iloa. Näyttää siltä, että syksyllä koulumme romanilapset äänittävät unkarin-kielisen Jippii-levyn!

3

Korttipeliä Mezössä.

Romanimissiolle on tullut uusi talousjohtaja, Adam Abdul. Hänen äitinsä on romani ja isä kotoisin Jemenistä. Albertille ja Jánosille tämä uusi talousjohtaja on suuri apu. Mukava, sympaattinen mies, joka puhuu unkarin lisäksi sujuvasti englantia ja saksaa.
Uudet tuulet puhaltavat muutenkin Romanimissiolla. Meillä oli jo yksi tapaaminen Abdulin kanssa. Suunnittelemme syksyksi pienten lasten perheitä koskevaa projektia ja yhteistyötä koulun kanssa. Albertin puoliso Nikoletta on mukana projektissa. Rukoillaan Nikoletan puolesta, joka jalkavaivansa vuoksi tekee työtä kotoaan käsin.

4

Tapahtuma Mezöberényssä.

Päiväkodin ”ballagás” eli juhla on perjantaina ja kouluun lähtijät kukitetaan. Juhlat Unkarissa ovat aina sukujuhlat ja tilaisuuksiin tullaan runsaslukuisesti. Koulunsa päättävien 8. luokkalaisten juhlat ovat 15.6. aamulla ja saamme olla siunaamassa koululaisia.
Kevermesin, Körösznagyhárszanyn ja Meszöberényn kylille menemme kesälläkin. Janne Harjukoski oli luonamme neljä päivää toukokuussa.Työstimme videohaastattelujen kääntämistä tekstiksi aktio-filmeihin. Kokouksia oli Kevermesissä, ja Zákainszékissä ja tapaaminen Albertin ja Jánoksen kanssa. Viimeisenä päivänä Jannen kanssa kävimme vierailulla n. 50 km päässä Tinca-nimisessä paikassa Romaniassa, jossa on People to People -järjestön ylläpitämä kristillinen koulu (luokat 1-4) romanien asutusalueella. Siellä asuu noin 1000 romania.
Olimme tutustuneet järjestön johtajaan Nicu Galiin jo aiemmin, ja oli mukava päästä näkemään heidän työnsä ko. koulussa. Ukrainan lähetit Kirsi ja Veikko Hekkala pistäytyivät täällä. Heille oli tullut varastolle tavaroita, jotka pakkasimme kärryn kyytiin.