Kuopion helluntaiseurakunta | Ole ihmeessä mukana!

Kuopion helluntaiseurakunta

Kuopion Helluntai­seurakunta
Vuorikatu 29, 70100 KUOPIO

Toimisto palvelee ti-ke klo 9-13
Puh: 050 373 3543
S-posti: toimisto (at) eelim.net

Tulevat tapahtumat

Katso kaikki tapahtumat »

1OLE IHMEESSÄ MUKANA

Olettehan mukana tuomassa toivon kipinöitä romanien elämään. 

(Pirjo-Riitta ja Aarne Törmäsen terveiset Unkarista.)

HALUAMME KIITTÄÄ teitä kaikkia rukouksista ja yhteydenotoista.

Saimme osallistua Euroopan lähettien tapaamiseen Espanjassa, lokakuussa. Vertaistuki ja rukoukset yhdessä lähettitovereiden kanssa piristivät
kummasti. Espanjan helluntailiikkeen johtaja osallistui myös päiville jakaen sanaa. Maskipakko oli sisätiloissa.

Olemme saaneet olla terveitä. Unkarissa on myös lisääntynyt koronaan sairastuneiden määrä, suurin osa sairastuneista täälläkin on rokottamattomia. Tällä hetkellä ei ole maskipakkoa kuin junissa, busseissa ja kaupunkien virastoissa, toki yksityiset yritykset voivat määrätä maskit pakolliseksi.

Fidan Kenian lähetti, Sami Konttinen, vieraili Harjukosken Jannen kanssa Missiolla Fidan Diakonia hankkeen puitteissa. Elekin seurakunnassa rukoillaan nyt joka sunnuntai myös Kenian somalien ja lähetystyöntekijöiden puolesta.

ROMANIEN KYLÄTALOLLA olemme saaneet kohdata romani lähimmäisiämme ja rukoilla yhdessä. Pikavastauksena rukouksen jälkeen löytyi sukulainen kustantamaan pesukoneen ja toisen äidin tavoittamattomissa olleeseen esikoiseen saatiin samana iltana yhteys. Avoin yhteys löytyi yhteisen rukouksen ja vastausten kautta. Jumala kuitenkin kuulee.

2Békésin kaupunki rakensi ihan kylätalon lähiyhteyteen jalkapallokentän ja avajaiset oli iso tapahtuma. Kylätalon sisätilojen maalaus ajoittui samoihin aikoihin. Tämä Mission ja kaupungin yhteinen hanke, ei ole ollut niin tavanomaista Békésissä vaikka täällä onkin paljon romanikansaa.

UNKARIN ROMANIMISSIOLLA on voimakas näky edelleen romanien saavuttamiseksi, uutena toimintana on alkanut 9 paikkakunnalla raamattukoulutus. Ideana on toteuttaa raamattukoulutus romaniseurakuntien vastuunkantajille niin että vain opettajat liikkuvat.
Tämä on iso voimainponnistus näin korona-aikana. Uusia työpisteitä on avattu Mission työalueilla.

Edellisessä videossa kerroimme Fidan mediatiimin kuvausmatkasta Unkariin. Viikon ajan kiersimme eripuolilla Mission työaluetta/seurakuntia samalla tutustuen uusiin paikkakuntiin/seurakuntiin.

3

Kuva Mezöberényn kirkon tontilta-rakennuslupa on saatu.

TOIVON KIPINÄ -keräys on meitäkin työllistänyt jonkin verran haastattelujen merkeissä eri medioille. Tämä johtuu siitä, että keräyksen videot ja haastattelut on tehty Unkarissa. Keräyksen painopisteenä on pioneerityö, seurakuntien istuttaminen, tilojen rakentamisen tukeminen sekä diakoniatyö eri muodoissaan ruoka-apu
vaatteet jne.
Linkki Toivon Kipinä sivuille: 
https://www.fida.info/lahjoita/sytyta-toivon-kipina/

Pirjo-Riitta ja Aarne Törmänen