Kuopion helluntaiseurakunta | Kyyhky-koulutus Kuopion Vapaa-seurakunnassa

Kuopion helluntaiseurakunta

Kuopion Helluntai­seurakunta
Vuorikatu 29
70100 KUOPIO

Toimisto palvelee ti-ke klo 9-13
Puh: 050 373 3543
S-posti: toimisto (at) eelim.net

kyyhkyKyyhky-materiaali ja Kyyhky-koulutus luotiin kiinalaisten maanalaisten seurakuntien lapsityön tarpeita varten. Kukaan ei aavistanut, millaiset mittasuhteet pienestä purosta alkanut työ tulisi saamaan. Työn taustoista kertoo Kiinan lähetti ja idean äiti Pirkko Kauhanen. 

– Olen ollut Aasiassa lähetystyössä 28-vuotta, kertoo Kyyhky-materiaalin luomisessa mukana alusta asti ollut Pirkko Kauhanen.
– Viimeiset 15 vuotta olen keskittynyt auttamaan Kiinan maanalaista seurakuntaa sen lapsityössä. Yhdessä paikallisten kanssa  valmistimme Kiinan oloihin sopivan perusmateriaalin pyhäkoulunopettajien koulutukseen. Olen itse myös ollut kohtuullisen paljon kouluttamassa kiinalaisten kanssa.

Kyyhky-materiaali valmistui vuoden 2003 alussa ja alkoi paikallisten kouluttajien toimesta levitä kulovalkean tavoin koko maan alueelle ja edelleen työ jatkuu voimakkaana heidän toimestaan.

Kyyhky-materiaalin pohjalta on lapsityöntekijöitä kurssitettu myös eri puolilla Suomea. Marraskuussa (13.11.) Kyyhky-koulutus pidetään Kuopion vapaaseurakunnassa (Kemilänrinne 1). Kurssi on avoin kaikille kiinnostuneille.

Lue lisää Kyyhky-koulutuksen historiasta täältä.