Toimitilat

Eelim-temppeli

Nykyinen Eelim-temppeli on jo kolmas kirkkorakennus nykyisellä paikalla. Sen on suunnitellut arkkitehti Veikko Gröhn ja rakentanut Haka. Pääsalissa on istumapaikkoja 639, parvella 215 ja yläaulassa 300.

Alakerrassa on erilaisia monitoimitiloja. Ruokasalissa on 381 paikkaa ja teetuvassa 100. Alakerran tilat soveltuvat sellaisten juhlatilaisuuksien järjestämiseen, joissa tarvitaan laitoskeittiön palveluja.

Samanaikaisesti temppelin tiloissa saa olla enintään 1090 henkilöä.
Toimistokäytävällä on työhuoneet viidelle henkilölle. Lisäksi kiinteistössä on talonmiehen asunto, vierashuoneisto ja sauna.

Leirikeskus

Kuopion helluntaiseurakunnan leirikeskus sijaitsee Ranta-Toivalassa, noin 25 minuutin ajomatkan päässä Kuopiosta.
Leirit kuuluvat olennaisesti kesän ohjelmaan. Moni on tullut uskoon leirillä ja niiden kautta moni löytää tiensä kerhoihin ja pyhäkouluihin.
Leirien tavoitteena on tukea ja virkistää lapsia hengellisesti, henkisesti ja fyysisesti. Ohjelmassa on raamattuopetusta, keskusteluja ja rukousta.

Lisäksi leireillä on mainio tilaisuus solmia uusia ystävyyssuhteita. Tärkeää on myös, että lapsella on hauskaa ja hän viihtyy leikin, urheilun ja pelien parissa.
Sana neuvoo vanhempia ohjaamaan lapsensa oikealle tielle (Snl. 22:6). Leirit voivat tukea lasten hengellistä kasvua ja vanhempien kasvatustehtävää.
Kesäleirit ovat olleet seurakunnan vakiintunutta toimintaa jo 1950-luvulta. Tuolloin kaikenikäiset lapset ja nuoret olivat samalla leirillä. Seurakunnalla ei ollut omaa leirikeskusta, vaan leirit pidettiin vaihdellen eri paikoissa, useita kertoja Hiltulanlahden Vanulassa, silloiselta nimeltään Vanu-Veikkolassa ja Neulaniemessä, missä 1950- ja 60-luvuilla oli alkeellinen kaupungin leirikeskus sekä Luhastensalossakin vesimatkan takana.

Näin löydät leirikeskukseen: Lähde pohjoiseen johtavalta moottoritieltä Joensuun suuntaan. Käänny ST1:n kohdalta oikealle Ranta-Toivalaan ja sitten 3,8 km jälkeen vasemmalle: Uuhilahti. Aja Uuhilahdentietä 1,6 km. Käänny oikealle Hirvolanniementielle. Aja sitä 2,6 km, kunnes oikealla näet leirikeskuksen kyltin. Osoite on Pajukaarre 11.