Tapahtumat

Kyyhky – ja sanoma saa siivet

Kyyhky-materiaali ja Kyyhky-koulutus luotiin kiinalaisten maanalaisten seurakuntien lapsityön tarpeita varten. Kukaan ei aavistanut, millaiset mittasuhteet pienestä purosta alkanut työ tulisi saamaan. Työn taustoista kertoo Kiinan lähetti, idean äiti, Pirkko Kauhanen

Olen ollut Aasiassa lähetystyössä 28-vuotta. Viimeiset 15 vuotta olen keskittynyt auttamaan Kiinan maanalaista seurakuntaa sen lapsityössä. Yhdessä paikallisten kanssa  valmistimme Kiinan oloihin sopivan perusmateriaalin pyhäkoulunopettajien koulutukseen. Se valmistui vuoden 2003 alussa ja alkoi paikallisten kouluttajien toimesta levitä kulovalkean tavoin koko maan alueelle ja edelleen työ jatkuu voimakkaana heidän toimestaan. Olen itse myös ollut kohtuullisen paljon kouluttamassa kiinalaisten kanssa.

Kiina2011Kiina

Materiaalipaketti sai nimekseen Kyyhky, koska alussa rukouksemme oli, että se olisi voideltu Pyhällä Hengellä ja lentäisi Kiinan joka kolkkaan kuin Kyyhky.

Pakistan

Se ei pysynyt Kiinan rajojen sisäpuolella vaan englanninkielisen version valmistuttua 2009, se aloitti lentonsa siunaamaan muita maita Aasiassa, Afrikassa, Lähi-Idässä ja Euroopassa. Se on tällä hetkellä käännetty 13 eri kielelle ja kansainvälinen tiimimme on käynyt kouluttamassa yli 20 maassa pyhäkoulun-opettajia, pastoreita ja vanhempia.

MongoliaIntia

Jumalan kunniaksi voin sanoa, että kaikkialla missä sitä on opetettu, opettajien / seurakuntien näky hengel-lisestä lapsityöstä on kirkastunut ja he ovat suuresti rohkaistuneet ja Pyhä Henki on antanut uuden voitelun ja voiman tehtävään. Opetusaiheina mm. Lapsityön haasteet, Lasten evankeliointi, Lapset ja Pyhä Henki, Lapset ja ylistys, Lapset ja lähetystyö, Pyhällä Hengellä täyttyneet opettajat.

VammalaKristiina

Suomenkileisen kirjan valmistuttua, ensimmäinen koulu-tus pidettiin Seinäjoella 2013. Suomen Helluntaiherä-tyksen Lapsityövaliokunta pyysi vuonna 2015, että kou-luttaisimme maakunnallisina koulutuksina koko Suomen alueen. Olemme kouluttaneet yhteensä kymmenen maakunnan alueella. Työ jatkuu  viimeisten kahdeksan maakunnan osalta vuoden 2018 puolella. Iloksemme koulutuksiin on osallistunut osallistujia myös muista seurakunnista ja näin työ voi olla siunaukseksi koko alueelle. Suomen koulutuksissa on kanssani kokeneita lapsityövaikuttajia ja kouluttajia, mm Päivi Asikainen, Marjukka Anttila ja Pirjo Jalo. Välillä on mukana myös kansainvälisen tiimin jäseniä.

Lahti

Yksi palaute Suomen koulutuksesta: Koulutus oli aivan mahtava. Se haastoi etsimään syvempää suhdetta Jeesukseen, jotta voisi olla paremmin Hänen käytössä myös seurakunnan lapsityössä. Se antoi myös konkreettisia työkaluja pyhäkoulujen elävöittämiseksi. Koulutus avasi silmiä ja ymmärrystä sille totuudelle, miten tärkeä on seurakunnan johdon siunaus/tuki ja tiimin yhteys. Ymmärsimme myös rukoustuen tärkey-den, jotta Jumalan tahto toteutuisi lasten elämässä.

Yhteydenottolomake – Kun haluat kysyä lisää Kyyhky-koulutuksesta
Kyyhky-koulutus mainospohja – Juliste mainoskäyttöön PDF-muodossa
Kyyhky-konferenssi mainospohja – Juliste mainoskäyttöön PDF-muodossa

Pirkko Kauhanen
Kyyhkytyön koordinaattori
Tel. 0505435725
E-mail:pirkko.kauhanen@eelim.net